12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şehit Yüksel Kapdan İlkokulunda Coşkuyla Kutlandı

12 Mart 2024, Şehit Yüksel Kapdan İlkokulu'nda İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma günü büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, milli mücadelemizin sembolü olan İstiklal Marşı'nın ve onun şairi Mehmet Akif Ersoy'un anlam ve önemi vurgulandı.

Okul müdürü, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, "İstiklal Marşı, bizlere özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın ne denli kıymetli olduğunu hatırlatıyor. Mehmet Akif Ersoy'un bu eşsiz eseri, milletimizin zor zamanlarda dahi vazgeçmediği yüksek ideallerini simgeliyor. Bugün burada, bu değerleri yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızla birlikte, İstiklal Marşı'nı gururla okuyor ve milli şairimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

Etkinlik, tüm katılımcıların Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı bir kez daha okumaları ile sona erdi. Şehit Yüksel Kapdan İlkokulu'nda gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin milli bilinç ve tarih şuurunun pekiştirilmesinde önemli bir rol oynadı.

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 14:09 - Görüntülenme: 36